Pagina's

zondag 6 oktober 2013

Boek: Gladiator, Zoon van Spartacus

Gladiator, Zoon van Spartacus

Het tweede deel van Simon Scarrows spannende Gladiator serie.
Een leuk boek voor kinderen vanaf 12-13 jaar.
Af en toe worden er mensen lekker op zijn Romeins afgeslacht.

Nu Marcus vrij is wil hij niets liever dan zijn moeder bevrijden uit de slavernij. Zijn meester Caesar, die hij nog wel moet dienen, heeft hem echter nog nodig. Ze moeten de slavenopstand onder leiding van oud-gladiator Brixus de kop indrukken. Daardoor komt Marcus in een persoonlijke tweestrijd terecht. Hij is namelijk de zoon van Spartacus, die de vorige slavenopstand leidde. Onderweg door de bergen wordt Marcus gevangen genomen door de rebellen. Zij brengen hem naar Brixus, die hem bijna dwingt om mee te doen met de opstand. Marcus kan dat niet toelaten, omdat de rebellen er nog niet klaar voor zijn en hij ontsnapt. Hij gaat naar Caesar en vertelt hem de locatie van het rebellenkamp. Met een compromis zorgt Marcus ervoor dat Caesar de opstandige slaven in leven laat. 

Nog even een lekker gruwelijk citaat uit het boek:
Een paar mensen in het publiek joelde honend, maar Mandracus haalde alleen zijn schouders op en gebaarde naar een van de rebellen die als bewaker dienstdeed. De man liep van achteren op de veteraan af en gaf hem met een dikke knuppel een klap tegen zijn achterhoofd. Zijn schedel brak met een hard gekraak en door de stukken bot en hoofdhuid heen spatten bloed en hersenen naar buiten.
Mijn mening: Een leuk boek, zeker als je ook de andere delen al gelezen hebt. Een mooi verhaal over hoe het er in Rome aan toeging ten tijde van Julius Caesar, met het politieke gekronkel inbegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten