Pagina's

woensdag 11 juni 2014

[Boekenplank] De boogschutter van Hirado, het spannendste avontuur van Japan

Dit boek is geschreven door +Rob Ruggenberg, auteur van ook andere historische jeugdromans. De boogschutter van Hirado is niet per se een goed of een slecht boek, maar ik wil het zeker aanraden als je wel van historische romans houdt.

Samenvatting 

Reyer gaat met zijn vader naar Batavia, om te werken voor de VOC. Daarvandaan wordt hij verder gestuurd naar het Japanse eiland Hirado, waar hij leerling wordt van koopman Wonderaer. Op Hirado raakt hij verliefd op Sakura, een Japans meisje. Een liefde waar hun levens van af hangen. Op het eind moet Reyer er alles aan doen om Sakura te redden van haar dood. Zijn hele toekomst zet hij op het spel om het meisje te helpen. Brengen zij het er levend van af?
De boogschutter van Hirado

Titelbeoordeling

Ik vind het idee van het verhaal erg leuk. Reyer moet naar een eiland als leerling, terwijl hij verstrikt zit in een net van heimelijk gekonkel. Op het eiland raakt hij clandestien en in het geheim verliefd op een meisje en samen proberen zij van alle narigheden af te komen.
Als je graag boeken leest die zich afspelen in de (gedeeltelijk non-fictieve) geschiedenis, en dan met name in het tijdperk van de VOC, en wel houdt van verboden liefdes, dan zal ik jou dit boek zeker aanraden. Op het gebied van diepgang, schrijfstijl, verhaallijn en uniciteit geef ik dit boek een welverdiende 7.3.

Dit boek is onder andere hier te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten