Pagina's

dinsdag 10 juni 2014

[Boekenplank] De Nedergrim: Nieuwe serie van Matthew Jobin

Van +Gottmer Uitgevers Groep kreeg ik het eerste boek van de nieuwe serie 'De Nedergrim' aangeboden om te lezen en te reviewen. Het boek van +Matthew Jobin heb ik uit, het is echt een geheel uniek boek met heel eigen plot en schrijfstijl.

De Nedergrim
Het broertje van Edmond wordt op een nacht meegenomen door mysterieuze wezens, die al eens eerder in Moervallei zijn geweest, maar dat was al lang geleden. Iedereen is erdoor geschokt en ze vrezen het ergste: zal de Nedergrim teruggekeerd zijn, ondanks dat hij dood was? Samen met zijn vrienden gaat Edmond het avontuur aan. Hij wil zijn broertje en vier andere kinderen koste wat het kost redden. Het lukt ze te ontsnappen, maar de Nedergrim huist nog in de bergen.

Matthew Jobin heeft een wereld weten te creëren die net zo uitgekiend is al Midden-aarde van J.R.R. Tolkien, maar dan in het klein. De wezens zijn grotendeels uniek, maar niet minder angstaanjagend. Ook de manier waarop magie in dit boek gebruikt wordt vind ik goed bedacht, want magie mag niet een vrij goed zijn dat je zo één-twee-drie uit je mouw schudt. 


De Nedergrim, Matthew Jobin

Het boek begint simpel, het dagelijks leven van Edmond, Katherine en Tom wordt verteld op duidelijke en leesverwekkende wijze. Totdat Gerlof, Edomds broertje wordt ontvoerd, vanaf dan wordt het verhaal waar het echt om gaat langzaam opgebouwd tot een spannende vertelling. Edmond, Katherine, Tom en John Marchal, de vader van Katherine, gaan in de bergen op zoek naar de Nedergrim. Na de gevaarlijke reis komen ze aan bij de schuilplaats van het monster, waar al een magische spreuk bezig is de ontvoerde kinderen, waaronder Gerlof, van het leven te ontdoen. De tovenaar die deze spreuk heeft ontketend is wel de laatst die ze verwachtten daar aan te treffen..

Al met al vind ik het een goed boek dat je zeker moet lezen als je fan bent van De Grijze Jager. Weer een heel nieuw verhaal van een uitstekende schrijver, met nieuwe ideeën en een geheel eigen schrijfstijl. Ik ben benieuwd naar de volgende delen. 

De Nedergrim wordt zondag 8 juni gepresenteerd tijdens de Grijze Jager dag in Archeon. Het eerste hoofdstuk van dit boek lees je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten