Pagina's

zaterdag 30 augustus 2014

[Boekenplank] De Hobbit: J.R.R. Tolkiens meesterwerk

Iedereen kent Lord of the Rings wel. Velen ook zullen ook het verhaal van De Hobbit kennen, sinds de eerste film over Bilbo Balings in 2012 in de bioscoop te zien was. Maar deze recensie gaat over het boek.

De Hobbit of 'Daarheen en Weer Terug'
Bilbo Balings, de Hobbit van Balingshoek, wordt door dertien dwergen, onder leiding van Thorin Eikenschild, en tovenaar Gandalf meegenomen op een hectisch avontuur. Bilbo weet de dwergen te beschermen tegen trollen en spinnen, maar ook krijgt hij een ring in handen die wel erg machtig blijkt te zijn. Hun einddoel, de Eenzame Berg met daaronder het verloren koninkrijk Erebor, is ingelijfd door de draak Smaug. Bilbo, de dwergen en Gandalf gaan proberen het terug te krijgen. Smaug weten ze te verjagen, maar dan staan er nog meer vijanden op de loer die misschien wel nog gevaarlijker zijn. 

De Hobbit

Dit spannende verhaal is in 1937 geschreven, door J.R.R. Tolkien. Met dit boek zou hij de grondlegger kunnen zijn van de hedendaagse fantasy-boeken, omdat dit boek één en al fictie is en een wereld bevat die totaal zelf bedacht is. Zelf vond ik het wel een goed boek, ook al leest het erg traag. Als je het ervoor over hebt en wel van lezen houdt zal ik het je zeker aanraden, anders kan je het beter links laten liggen en je te goed doen aan de films. Op het gebied van diepgang, schrijfstijl, verhaallijn en uniciteit geef ik dit boek een gemiddelde 8. Prima boek dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten